A360 Team App update

A360 Team, Coming up en de laatste App update
A360 Team begint niet alleen steeds meer vormen aan te nemen als ‘de kern van BIM projecten’, maar ook als het centrale punt van cloud opslag in het algemeen. Het grote verschil van A360 met alle andere cloud opslagdiensten is dat A360 veel meer is dan alleen een dataopslagplek. Het is ook het middelpunt van de organisatie en communicatie voor projecten waar veel in moet worden samengewerkt. Cloudopslag is daar één onderdeel van. Het bevat onder andere een viewer die meer dan 100 bestandsformaten ondersteunt en waar direct de communicatie rond kan plaatsvinden. In deze blog lichten wij toe wat er voor de viewer nog meer aan zit te komen en wat de laatste update van de IOS en Android applicatie heeft gebracht.

original


A360 app update

De A360 app heeft nog niet alle functionaliteiten als de browser versie, maar het begint er wel steeds meer op te lijken. Sinds de laatste update is het mogelijk in de 3D viewer objecten onzichtbaar te maken, reacties te plaatsen en met de Walkthrough navigatie door het model te lopen. Ook is het nu mogelijk om te ‘reageren op een punt’ op 2D tekeningen. Maar de grootste update is dat het nu mogelijk is om bestanden direct naar A360 te uploaden vanuit Dropbox, Box en Onedrive. Dit kan nu zonder het eerst naar uw apparaat te hoeven downloaden. Uw ontwerpen en andere bestanden zijn nu altijd beschikbaar en deelbaar met uw projectleden. Onafhankelijk van de opslagdienst die u gewend bent te gebruiken.

Cloud opslag via de A360 App
Cloud opslag via de A360 App

De A360 Viewer

De grootste veranderingen voor de browser komen er nog aan. In de één van de volgende updates wordt de lang verwachte ‘Section’ tool aan de 3D viewer toegevoegd. Doorsneden kunnen dan direct vanuit het model in 3D worden gemaakt en bekeken. Sheets zijn dan niet speciaal meer nodig om de plattegronden te weergeven. Er komt ook een nieuwe samenwerkingstool genaamd ‘Live Review’. Als de Live Review wordt gestart, creëert het een web link die naar iedereen kan worden toegestuurd om direct een review sessie rond het 3D model te starten. De navigatie door het model wordt beheerd door één of meerdere personen en wordt weergeven op het scherm van iedere deelnemer van de sessie. Moet u zich voorstellen hoe uw klanten zullen opkijken als u ze van achter uw bureau een rondleiding geeft door het model, terwijl de klanten thuis met hun tablets op de bank zitten. U kunt dit nu al testen door uw model te uploaden naar 360.autodesk.com/viewer . Hier is zelfs geen Autodesk account voor nodig.